Ambassade en Consulaten van België in Spanje
Home Ambassade Boodschap van de Ambassadeur

Boodschap van de Ambassadeur

Welkom op de website van de Belgische ambassade in Madrid. De ambassade is de diplomatieke vertegenwoordiging van ons land in Spanje. Ze is ook bevoegd voor Andorra.

België en Spanje onderhouden sinds lang nauwe banden. Ook vandaag zijn onze relaties uitstekend. Er zijn intense uitwisselingen op cultureel, sociaal en economisch vlak. We delen fundamentele waarden. En we zijn het eens over de grote oriëntaties in de wereld: de centrale plaats van de Europese Unie en het belang van multilateralisme. Het verder verdiepen van die relaties is een kerntaak van het ambassadeteam en mezelf.

Vele Belgen hebben een thuis of werk gevonden in Spanje. Nog meer landgenoten brengen er graag hun vakanties door. Ze kunnen voor bijstand en administratieve hulp terecht bij onze consulaten in Madrid, Barcelona, Alicante en Tenerife. Daarnaast beschikken we over een netwerk van acht ereconsuls in Spanje. Ook in Andorra is er een ereconsulaat.

Op deze website vindt u informatie over de werking en de activiteiten van de ambassade en de consulaten in Spanje. U kunt ons ook volgen via sociale media. Tot slot houden we met een driemaandelijkse nieuwsbrief contact met de Belgische gemeenschap.

Hartelijke groeten!

Geert Cockx

Foto Ambassadeur Geert Cockx